19 mei 2016

Windesheim sluit zich aan bij Deltaplan Dementie

Windesheim sluit zich aan bij Deltaplan Dementie

Windesheim sluit zich aan bij Deltaplan Dementie

Als eerste hbo-instelling van Nederland haakt Windesheim aan bij dit programma dat de dementiezorg in Nederland wil verbeteren.

Nederland vergrijst en het aantal mensen met dementie neemt de komende decennia sterk toe. Dit heeft niet alleen veel impact op het leven van mensen met dementie en hun families, maar ook op de gezondheidszorg en de samenleving als geheel.

Deltaplan Dementie

Deltaplan DementieDe coƶperatie Deltaplan Dementie bundelt de krachten van betrokken organisaties voor mensen met dementie. Samenwerking is het sleutelwoord. Samen werken we aan betere dementiezorg. Samen doen we onderzoek om dementie te voorkomen en misschien wel te genezen. En samen bouwen we aan een dementievriendelijk Nederland. Windesheim heeft zich als eerste hbo-instelling aangesloten bij dit unieke achtjarige programma.

ProMemo, expertisecentrum dementie voor professionals

De dementiezorg in de regio Zwolle is voldoende maar kan beter, horen we steeds weer in de dementiepraktijk. ProMemo, het expertisecentrum Dementie voor Professionals van Windesheim, wil aan die verbetering graag een bijdrage leveren. Het faciliteren van persoonsgerichte ondersteuning aan mensen met dementie vanuit een netwerkbenadering staat daarbij centraal.