08 mei 2019

Netwerkbijeenkomst Culturele Diversiteit & Dementie, 17 juni

Netwerkbijeenkomst Culturele Diversiteit & Dementie, 17 juni

De netwerkbijeenkomst staat gepland op maandag 17 juni van 13.30 uur tot 16.00 uur op Hogeschool Windesheim. LET OP! Locatie: Gebouw X, ruimte X1.90 (Mediacafé). Aanmelden is verplicht en kan via deze link.

De AlzheimerFluister methodiek
Cigdem Yuksel en Anne-Marth Hogewoning ontwikkelden onder regie van Adelheid Roosen de AlzheimerFluister- methodiek, waarmee zij familieleden en zorgmedewerkers
verleiden een waarachtige ontmoeting aan te gaan met mensen met dementie. Zij dagen hen uit om door hun verlegenheid heen te stappen en in een wereld te stappen,
waarin mensen met dementie kunnen zijn ‘wie zij aan het worden zijn’.
Aan de hand van een serie indringende portretten en verhalen nemen AlzheimerFluisteraars Liesbeth en Gülec u mee in hoe bij iedereen de AlzheimerFluisteraar naar boven kan worden gehaald.

De multiculturele muziektherapeut
Yesim Saltik is afgestudeerd aan ArtEZ Muziektherapie te Enschede.
Tijdens haar studie raakte ze geïnspireerd door de muziek van haar eigen roots en de passie voor de doelgroep waarmee ze werkte. De combinatie daarvan resulteerde in een muziektherapeutische liedbundel voor Turkse migranten met dementie. Yesim vertelt en demonstreert door middel van een (mini)workshop de meerwaarde van muziektherapie bij de problematiek van migranten met dementie. Ook staat zij stil bij de vraag hoe muziek op een verantwoorde manier kan worden ingezet.

Ontwikkeling minor Dementie
Hogeschool Windesheim is bezig met het ontwikkelen van een minor Dementie voor studenten van het domein Gezondheid en Welzijn. Tijdens deze bijeenkomst willen we graag met jullie in gesprek om op zoek te gaan naar belangrijke elementen die een plek moeten krijgen in deze minor.

Online platform
Resultaten van de vorige bijeenkomst en huidige stand van zaken zullen gepresenteerd worden.

Aanmelden voor deze inspirerende bijeenkomst kan tot woensdag 12 juni. Klik hier om je aan te melden.

Graag tot ziens op maandag 17 juni!