26 sep 2017

Interactieve rondleidingen voor mensen met dementie en mantelzorgers

Interactieve rondleidingen voor mensen met dementie en mantelzorgers

Het Centraal Museum in Utrecht organiseert Onvergetelijk Centraal.

Onvergetelijk Centraal is een groepsrondleiding speciaal voor mensen met Alzheimer (en andere vormen van dementie) en hun mantelzorgers.

Elke laatste woensdag van de maand kunnen de deelnemers in een rondleiding op een ontspannen, positieve sfeer kunst bekijken en bespreken terwijl ze voor de werken zitten. De focus ligt op het positieve, creatieve en inspirerende; niet op de ziekte.

Kijken naar kunst biedt mensen met dementie de mogelijkheid zich te uiten en een weer meer contact te maken met hun omgeving. De rondleiding brengt niet alleen verbetering van de kwaliteit van leven van de deelnemers, maar heeft ook positieve effecten voor hun mantelzorgers en de relatie tussen deelnemer en mantelzorger. Bovendien biedt het museum een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen. Ook als je niet gewend bent naar het museum te gaan is deze rondleiding zeer geschikt door haar focus op het stimuleren van verhalen en gesprek, niet op kennis.

Aanmelden

Data: elke laatste woensdag van de maand.
In 2017 is dat nog op: woensdag 25 oktober, 29 november, 27 december
Tijd: 14.30-16.00 uur
Kosten: € 7,50 per persoon inclusief entree museum (met museumkaart gratis)
Maximaal aantal personen: 12

Reserveren: mail naar rondleidingen@centraalmuseum.nl of bel dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 – 13.00 uur naar +31 (0)30-2362393. U kunt niet deelnemen zonder reservering.

Groepen

Zorginstellingen kunnen Onvergetelijk Centraal ook boeken voor een eigen groep. Dat kan tijdens openingstijden, neem contact op met Publieksinformatie & Reserveringen via rondleidingen@centraalmuseum.nl of bel dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 – 13.00 uur met 030-2362393. De kosten zijn €80 per groep van maximaal 12 personen, inclusief entree museum.

Lees meer op de website van het Centraal Museum