07 mrt 2016

Deskundigheidsbevordering

Deskundigheidsbevordering

Om thuiszorgmedewerkers meer handvatten te geven wordt in het najaar van 2009 de communicatiemethodiek ‘partners in zorg’ (Klingeman et al., 2007) getraind.

Van de invoering wordt verwacht dat de thuiszorgmedewerker in openheid met de cliënt en mantelzorger kan praten over de gevolgen van dementie. Een goede communicatie zal de samenwerking met de mantelzorger verbeteren waardoor preventief gezocht kan worden naar hulp en ondersteuning om overbelasting van de mantelzorger te voorkomen.

Aangezien goede communicatie tussen de mantelzorger en de cliënt niet altijd vanzelfsprekend is, heeft de Academische Werkplaats twee kaartjes ontwikkeld, waarin richtlijnen zijn beschreven die in zo’n situatie gebruikt kunnen worden.Het eerste kaartje, ’10 tips voor communicatie’, bevat informatie die kan helpen bij de algemene communicatie met de client.Het tweede kaartje, ABC’s drieluik, is een hulpmiddel om erachter te komen wat de oorzaak van het probleemgedrag van een cliënt is en bevat tips die gebruikt kunnen worden om oplossingen voor specifieke problemen te vinden. U vindt het als onderdeel van een ROC lespakket.Deze twee kaartjes kunnen hier als setje besteld worden.

Samen kennis ontwikkelen

Bent u geïnteresseerd in dit project, heeft u vragen of wilt u als professional in de dementiepraktijk meewerken aan aan het ontwikkelen van kennis? Stel uw vraag hier of schrijf u in.